Je kent ze wel, al die wereldburgers die beroemd zijn geworden om hun uitspaken. Zo heb ik wel eens iemand horen roepen "Ich bin ein Bär(liner)" of "I have a dream". Daar hebben ze het nu nog over. Ik roep ook nog wel een wat... Es kijken of ik daardoor net zo beroemd wordt...

Waar rook is, ...is WORST!
De liefde van deze beer gaat door de maag! Vandaar dat de gedachte bij de spreuk: "waar rook is, is..." als eerste aan worst gedacht wordt en niet aan vuur.

Pure berenlogica!

 

Het voordeel van rommel: het is altijd zo weer gemaakt!

 

Rumpel zegt Sorry!
Na de speelfilm "Phileine zegt Sorry" heb ik er weer een nieuwe One-liner bij: "RUMPEL ZEGT SORRY!"
In een berenleven gaat nog wel eens wat mis. Je tuimelt van de kast met apenkooien, je morst je Wicky, er breekt eens wat af enz, enz. Om dat alles voor te wezen zeg ik alvast "SORRY!"

 

"Wat heb je nou aan een reiger?"
Kijk, hier hebbie em nou, een reiger! Wat hebbie nou aan een reiger??? Die beesten staan maar een beetje langs de weg, snoepen je vijver leeg, maar verder doen ze niks. Vandaar dat ik dus echt een hekel aan reigers heb. KSSSST, VORT, vlieg op joh!

 


Kojack
"Bis balt!" = "Ik zie je als je kaal bent!"
In Duistland zeggen ze dat tegen elkaar als ze weggaan. Daar heb ik de dikke Van Dale eens op nageslagen. Bald betekend kaal volgens mij. Dus zeggen ze eigenlijk niet "tot gauw", maar "tot kaal" of te wel: "Ik zie je als je kaal bent!".

Rare jongens die Duitsers...

© Rumpel 2006
Bijgewerkt op 22-nov-2007
FFB Webdisign: webmaster@rumpel.nl