Rumpel tour USA 2007

Van 24 september 2007 tot en met 11 oktober was de Rumpel tour 2007. Hieronder een verslag van al mijn  belevenissen.
Voor het laatst heb ik mijn site bijgewerkt op vrijdag 12 oktober 2007 15:33

 

                   Dag 1; 24 september

Vandaag zijn we al vroeg vertrokken om met een hele grote jongen van United (lees Unie Ted) naar de Sates (lees Status) te vliegen. Dat ging erg soepel. Eerst naar Washington Dulles en daarna door naar Los Angeles. Bij aankomst in Washington bleek het de laatste vlucht van de chauffeur te zijn geweest. Die ging met pensioen! Maar goed ook, na het taxiën kwam hij nog 5 meter te kort om bij de gate aan te sluiten. Dat moest dus nog met een trekker gebeuren.
Op Washington was het spitsuur. Daar stond ik met 10 andere vliegtuigies in de file. Is weer eens wat anders dan de A6 met 4km file in de morgen... Ik heb de chauffeur nog gevraagd te toeteren of over de vluchtstrook te gaan. Onderweg naar Los Angeles hebben we nog waat mooie wolkjes en luchten gezien. Ook de lichtjes van de stad bij de landing waren indrukwekkend. Kort daarna zijn we als een blok in slaap gevallen op ons King-size bed.

Grote jongen; Boeing 777

Filevorming en vertraging...

Mooie wolkjes

Los Angeles in de landing

 

 

                   Dag 2; 25 september

Met 9 uur tijdsverschil weer lekker wakker geworden. Vandaag staat Hollywood op het programma. Maar eerst nog even mijn vervoer regelen. Tja, als beer stel je dan je eisen. Via-via had ik gehoord dat er een ordinaire personenauto gereserveerd was. Zeg nou zelf, da's toch niets voor mij in de Status! Effe met de man van de verhuur gebabbeld... en dit is het geworden: een stoere 4x4 Jeep Commander, met fijne donkere ruitjes achter, zodat Evelientje en ik voldoende privacy hebben tijdens de rit. Hoeveel paardjes onder de kap zitten moet ik nog eens even bekijken, voorlopig voldoet dit bakkie prima!

Jeep Commander
Als dat allemaal geregeld is, eerst de inwendige beer verzorgen. Een ontbijtje dus. Dat is de Burger King geworden. We gezond een sappie genomen natuurlijk!

Ontbijtje bij de Burger King

En dan... op naar Hollywood. Via Bel Air (waar is die verse Prins nou???) en Beverly Hills (op nummer 90210 was niemand thuis...) naar Hollywood.

Hollywood Sign

Op de Hollywood Blvd is de Walk of Fame. Daar hoor ik natuurlijk eigenlijk ook thuis. Zo hier en daar was best nog wel een plekje vrij. Er kan wat mij betreft begonnen worden met het metselen van mijn naam in de stoep! Natuurlijk meteen even een oude bekende van me opgezocht, Winnie the Pooh.

   
Walk of Fame met mijn vriend Pooh

Loop ik daar in Hollywood, komt iemand naar me toe en zegt dat ik talent heb! Duhhh, dat wist ik al. Hij nodigde me uit voor de auditie van Super-Bear, een miljoenenproductie van regisseur Stefan Speelheuvel. Nou, dat leek me wel wat. Gelijk naar de studio gegaan om me aan te melden. Kon ik meteen doorlopen naar de kleedkamer. Hieronder zie je me in mijn "dressing-room". Ik ben me in mijn rol aan het inleven en zojuist de lamp op gevlogen. Hollywood... HERE I COME!!!

Is it a plane? NO!, Is it a bird? NO! It's.... SUPER RUMPEL!!!!!
 

 

                   Dag 3; 26 september

Vandaag de hele dag in Disneyland geweest. Goede bekenden opgezocht zoals Pooh, Tigger en Mickey Mouse. Bij Mickey nog even een bakkie koffie wezen halen. Ik heb nog even op zijn brievenbus in de voortuin geposeerd. Verder 12 uur (!) aan het lopen geweest. M'n wandel flippertjes doen nu wel een beetje zeer. Zal ze wel effe in de Biotex hangen om op te frissen!

 

 

Goofy en Mickey Mouse
Pluto en Pooh
Tigger
Op de brievenbus van Mickey Mouse
Aan het eind: de Disney parade
 

 

                   Dag 4; 27 september

Op naar het zuiden, naar San Diego! Sea World here we come!
In Sea World heb ik kennis gemakt met Shamu, de beroemde orca van het park. Reuze leuk om te zien dat de eerste 12 rijen van het publiek in de soak-zone lagen. Dat betekende dat je niet een klein beetje nat kon worden, maar dat je compleet doorweekt op de tribune zou komen te zitten. Deze beer houdt niet zo van water, dus maar effe op rij 13 gaan zitten... Ook een leuke show met huisdieren en dolfijnen bekeken. Al met al weer een paar zere voet-flippers van het wandelen, maar wel weer een leuke dag gehad.

 

Me at Sea World San Diego!
Bakken met water het publiek in.... hi hi hi; ik zat gelukkig droog!
Shamu, echt de grootste van het stel, en ik bij het bassin van de orca's.
Finding Nemo? Nou, stop maar met zoeken! Ik heb em gevonden! Hij zat in Sea World!
Surfing, the Sea World way!
De dolfijnen vliegen hoog deze tijd van het jaar!
 

 

                   Dag 5; 28 september

Op dag 5 wil ik nog even een plaatje vanuit mijn hotelkamer laten zien van de avond er voor. Mooie lucht hè! De andere foto ben ik op het balkon.

Mooie avondlucht!
Goooooood morning San Diego!!!!!

Ik heb veel vragen gekregen waar Evelientje nou is. Ok, ok, ik zal een beetje de aandacht afstaan aan mijn vriendinnetje. Hier zie je ons bij de ingang van de wereldberoemde ZOO van San Diego. Hier zijn van allerlei bijzondere dieren aanwezig, zoals de Reuzenpanda en Koala's... en wij voor een dagje.

Ik en Evelientje... of ehh... Evelientje en ik!
Reuzenpanda. Moet ik ook eens leren, slapen in een boom!

Helemaal cool was de kabelbaan in de dierentuin. Zonder enige vorm van hoogtevrees is deze dappere beer daar ingesprongen. Leuk hoor!

Kabelbaan

Na de ZOO ben ik nog even "down-town" geweest. Ik heb een bezoekje gebracht aan het honkbalstadion van de San Diego Padres. Helaas moesten ze vanavond uit tegen Milwaukee (altijd lastig...) dus alleen de fanshop was te bezichtigen. Daar viel ik zowat flauw van de prijzen. Prijzen vanaf $ 210,- (en meer) voor een shirtje! Ze weten wel hoe ze de fans geld uit de zak kunnen kloppen daar. Gelukkig een paar goedkopere goodies kunnen scoren.

Het Petco Park, thuisbasis van de San Diego Padres

Speciaal voor de liefhebbers van grote boten: In de haven van San Diego was het een drukte van belang. Maar liefst 3(!) vliegdekschepen lagen er. Eén ligt er sinds deze in 1992 uit de vaart is genomen als museumschip. De andere zijn voor The Port of San Diego Sea & Air Parade dit weekend. Helaas kan ik dit niet bijwonen, want mijn begeleiders willen morgen naar Palm Springs.
De terminal voor cruise-schepen was ook niet leeg. Er kunnen hier makkelijk 3 schepen tegelijk liggen. Nu lag er alleen de Celebrity Summit. Geen kleintje. Opmerkelijk moeten de houten panelen in het restaurant Normandie zijn. Dit is namelijk nog van de oorspronkelijke ocean liner Normandie.
Om 17:00 uur zou hij moeten vertrekken voor een 14-daagse trip naar
Lahaina, Honolulu, Hilo, Mount Kilauea, Kailua Kona (Hawaii), Ensenada (Mexico), om dan op 11 oktober weer terug te zijn.
Dit zijn de gegevens van het bootje:
Began service:
2001
Guest capacity: 1,950
Total staff: 997
Length: 965 feet
Passenger decks: 11

Celebrity Summit

 

 

 

                   Dag 6; 29 september

Tjonge jonge jonge, wat heb ik beroerd geslapen zeg! Vannacht onder mijn raam was om 00:00 uur een flinke vechtpartij op de pier aan de gang! Een mannetje (en gillende vrouwtjes) of 30 hadden ruzie gekregen op het bruiloftsfeest dat beneden aan de gang was. Eerst wat bewaking erbij, later pas de politie en een ambulance. En omdat het Amerika is... ook een nieuws-helikopter. Deze was om middernacht nog gewoon in de lucht en bleef rondjes boven het hotel cirkelen. Tja, zo maak je wel wat mee als beer! Nu ik toch al in Hollywood kringen bekend ben zal ik es informeren naar een rolletje in CSI San Diego! Ervaring met misdaad heb ik nu al...

CSI San Diego

Na dus een korte nacht en met een flinke reis voor de boeg dacht ik maar eens iets sportiefs te gaan doen. Als je bij de Pacific Ocean bent MOET je natuurlijk surfen. Dat is volgens mij zo'n beetje hier ontstaan. Dus, mijn zwemboek met doodshoofdjes erop aangetrokken, mijn surfboard uit de koffer gehaald en...

Surfin' USA! Beach-Bear Rumpel is riding the waves!

Onderweg naar Palm Spring kwamen we langs Miramar, een groot US Navy vliegveld. Hier is een klein luchtvaartmuseum aanwezig, genaamd The Flying Leatherneck Aviation Museum. Hier heb ik even rond kunnen wandelen tussen de ouwe kisten en hun ouwe piloten. Deze mannen hadden veel spannende verhalen te vertellen.

Voor de spotters: een F9F-2 Panther

In Palm Springs aangekomen heb ik mijn ogen uitgekeken. Wat een fraaie auto's rijden hier! Cario's, Ferrari's, Rolls Royce, Bentleys enz. enz. enz. Het gaat er om dat je ziet en gezien wordt. Nou, mijn begeleiding kan er ook wel wat van... Met twee man sterk liepen ze met mijn fan-T-shirts aan door het centrum van Palm Springs. Diverse keren hebben ze nu al uit moeten leggen wat de Rumpel Tour USA 2007 is. Zo wordt ik echt wereld beroemd!!!

Eén van mijn begeleiders met mijn fan-T-shirt aan
Palm Springs
 

 

                   Dag 7; 30 september

Een lange autorit, van Palm Springs naar Scottsdale bij Phoenix. Ruim 450km, en dat dan nog zonder het uitstapje naar het Joshua Tree Park. Als beer moet je dan maar een dagje stil zitten in de auto met airco. Dan gaat alles het beste. Buiten is het 97º Farenheit (da's 36ºC). In het National park heb ik een paar mooie cactussen en bomen gezien. Ook stak er nog een Toyota over. De begeleiding corrigeerde me steeds en zei dat het een Coyote was. Nah, ook goed! Anders dan kilometers asfalt en die Toyota heb ik vandaag niet veel meer beleefd. De begeleiding was meer enthousiast over de rit en het park!

Joshua Tree National Park
Kilometers asfalt vandaag...

Dat heb ik weer... Zit ik in Scottsdale, bij Phoenix, één van de heetste plekken op aarde. Is de weersvoorspelling voor morgen: bewolkt en regen! Het moet niet gekker worden.

Arizona weersverwachting voor 1oktober 2007

 

 

                   Dag 8; 1 oktober

Jiiiiiiiihaaaaaa!!! Howdy folks! Op naar het Wilde Westen! Deze cowboybeer heeft er zin aan! Mijn nieuwste outfit aangetrokken en via Prescott en Jerome naar Sedona gereden. In Sedona heb je de Red Rocks. Miljoenen jaren geleden gevormd door erosie. Daar hoort Sheriff Rumpel natuurlijk ook te zijn. Oppassen voor mij, want ik heb zelfs een echte blaffer. Dus; Rumpels wil is wet. Yeaaah!

Sheriff Rumpel in Sedona
Sedona, nu even zonder beertje...
Hmm, deze heb ik niet bij AVIS op de verhuurlijst zien staan...

 

                   Dag 9; 2 oktober

Wellicht dat deze update wat later komt dan verwacht. Maar tja, in de rimboe is nog niet altijd internet beschikbaar...

Vroeg in de morgen in mijn Cowboy-outfit naar de Grand Canyon gereden. Onderweg kwamen we nog een mooi luchtvaartmuseum tegen in Valle. Hier is het voor insiders bekende museum Planes of Fame gehuisvest. Bijna alle vliegtuigen zijn in vliegwaardige conditie. Ik heb daar nog even kennis gemaakt met een collega beer die daar regelmatig rondvliegt.

On the road again!
Collega beer in Planes of Fame

Bij aankomst bij de Grand Canyon eerst een vlucht geboekt om de boel van bovenaf te kunnen bekijken. Daarna naar Hopi-point gereden in de Grand Canyon om de zonsondergang met Evelientje mee te maken. Als je dat moois allemaal zie, wordt het tijd dat ik me als beertje bescheiden opstel... Vandaar hier gewoon een paar kiekjes om van het uitzicht te genieten.

Grand Canyon vanuit de lucht
Zonsondergang in Grand Canyon


 

 

                   Dag 10; 3 oktober

Vandaag Monument Valley. Weer zo'n mooi park. Na nog even nagenoten te hebben van de Grand Canyon ben ik naar Monument Valley gegaan. Dit is op de grens van Utah, de derde staat die deze Sheriff onveilig maakt. Voor mij zijn al veel andere beroemdheden in dit park geweest. Er zijn sinds 1938 al een heleboel Westerns films opgenomen hier. De bekendste zijn onder andere van John Wayne. Een John Wayne look-a-like heb ik trouwens ook nog gezien. Kortom, weer tijd voor wat mooie plaatjes!

John Wayne: eat my dust!
John Wayne look-a-like en Monument Valley
Sunset in Monument Valley

Enkele van de films die hier opgenomen zijn:

Kit Carson
Billy the Kid
My Darling Clementine
Fort Apache
She Wore a Yellow Ribbon
The Searchers
How the West Was Won
The Trial of Blak Jack
The Eiger Sanction
The Legend of the Lone Ranger
Back to the Future
Thelma and Louise

 

 

                   Dag 11; 4 oktober

Today: Ladies Day!
Wat is er gebeurd; Rumpel is chagrijnig omdat hij geen ijsje gekregen heeft. Hij vond dat hij daar recht op had omdat het per slot van rekening wereld-dierendag is. In het park Capitol Reef hadden ze namelijk zelfgemaakt ijs. De begeleiding heeft wel voorgeproefd, maar Rumpel heeft uiteindelijk niets gekregen. Dat houdt in dat hij vandaag al zijn medewerking voor zijn site weigert! Nou, even goeie vrienden, dan Evelientje vandaag in de hoofdrol. Vandaar: Ladies Day!

Capitol Reef National Park is een park waar je heel mooi verschillende aardlagen kunt zien. Die zijn door de miljoenen jaren heen zo ontstaan. De aardlagen zijn hier schuin weggezakt, zodat je hier aardlagen kunt zien die op andere plaatsen ver onder de grond zitten, of die al door erosie weg zijn.

Ladies Day! Evelientje in Capitol Reef National Park
De (schuine) lagen in de aarde zijn mooi te zien hier
 
Op dierendag mogen de (wilde) dieren natuurlijk niet ontbreken!

 

Deze foto's wilden we jullie niet onthouden.
Zo ziet een mokkend cowboy-beertje er uit die geen ijsje krijgt.

 

 

                   Dag 12; 5 oktober

Bryce Canyon National Park. Voor de kenners: in Torrey linksaf de 12 op, dan naar 175km afslaan bij het Bryce Canyon National Park.
Vandaag heb ik uit wraak voor gisteren een regendansje gedaan. Het onweert en het regent af en toe. De zon moeten we vandaag daardoor een beetje missen. Hadden ze maar een ijsje moeten geven...
Toch is Bryce Canyon overweldigend. De aanblik van de vele peilers ontstaan door erosie van water en wind is bijzonder. Ook bijzonder was de regenboog die even tussen de buien door te zien was. Al met al een prachtig park!

Bryce Canyon National Park
De regenboog over Bryce Canyon

Smokey Bear
Vandaag heb ik wat met water! Bij het zien van mijn vriend Smokey Bear moest de auto meteen aan de kant. Smokey Bear is beroemd in Amerika omdat hij helpt om bosbranden te voorkomen. Kijk daarvoor ook maar en op www.smokeybear.com.Grappig is dat Smokey Bear ook een eigen ballon heeft, in de vorm van... Smokey Bear natuurlijk!
Langs de parken staan waarschuwingsboren van Smokey Bear. Nu had ik toevallig mijn brandweerberen-outfit in de koffer gestopt, dus ik kom mooi een flippertje meehelpen om brand te voorkomen. Een klein uurtje heb ik op wacht gestaan, toen vond de begeleiding het wel welletjes... En wat denk je, geen brand; goed hè!

Fire Fighter Rumpel; at your service!
Fire Fighter Rumpel on duty bij Smokey Bear sign en after duty back in the car
Fire Fighter Rumpel on duty en de Smokey Bear Balloon

Dan nog even de weersverwachting voor vannacht en morgen... Hopelijk raken we ingesneeuwd en komen we voorlopig nog niet terug!

Tonight
Windy. Showers and thunderstorms in the evening...then snow likely after midnight. Colder. Accumulation 2 to 4 inches. Lows around 30. Southwest winds 35 to 50 mph with gusts over 60 mph early. Chance of precipitation 80 percent.
 
Saturday
Snow likely in the morning...then a chance of snow in the afternoon. Cloudy. Much colder. Accumulation around 1 inch. Highs in the mid 30s. Chance of snow 60 percent.

 

 

                   Dag 13; 6 oktober

Bij het wakker worden stond de thermometer op 28 graden Farenheit... Dat is dus -2 graden Celsius!!!! Het had alleen niet gesneeuwd.
Eenmaal op pad zijn we door Zions National Park gereden, op weg naar Las Vegas. Dat is voor bere-begrippen een stad van superlatieven (ha, niet gedacht hè, dat ik zulke dure woorden kende...!) Dus weinig beer op de foto, maar des te meer indrukken.

Druk, druk druk...
Heel mooi! Een M&M's winkel, met keuze uit alle kleuren die je maar wilde!
Brommers uit de muur, Parijs in het klein en toeteren als je voor vrede bent...
Lichtjes, overal...
Druk, druk druk, ook 's avonds...
Bootje in de fik, waar is mijn brandweerberenpak!

 

 

                   Dag 14; 7 oktober

Hey Big Spender!
De hele dag Las Vegas! Dus dat betekend een gokje wagen door deze beer! Omdat ik nog een ijsje tegoed had, mocht ik een kwartje aan een bandiet met één arm geven. Toch wel zielig hoor, al die éénarmigen hier... Je zou d'r medelijden mee krijgen. Enfin, ik aan z'n overgebleven arm sjorren en wat denk je! Kassa! Deze beer heeft zijn reiskosten er weer dik uit!

Hey Big Spender!
Viva Las Vegas! Ik bij het meest beroemde bord van Las Vegas!


Tja, Las Vegas staat bekend om zijn vele gokpaleizen, maar ook om zijn vele trouwkapelletjes. Nu zijn Evelientje en ik nog nooit officieel getrouwd en dus leek het ons een aardig idee om te gaan trouwen in Las Vegas. Vanochtend ben ik door de knietjes gegaan en heb Evelientje plechtig om haar flippertje gevraagd. En... ze heeft JA gezegd! Wat daarna gebeurd is zie je op de foto's. Vooral het ritje in de Hummer Limo vond ik wel aardig natuurlijk. Geld speelt geen rol, ik had toch genoeg gewonnen!

Ik en mijn aanstaande, vlak voor het naar binnengaan.
You may kiss the bride! ...and than take a ride!

 

 

                   Dag 15; 8 oktober

Een verslagje weer wat later dan gepland. Internet moet in deze dooie vallei nog uitgevonden worden...
Death Valley, de heetste plek op aarde. Ooit is hier 56 graden Celsius gemeten. In de herfst is het gelukkig wat koeler. Als je zo om je heen kijkt denk je als beer zijnde: dooie boel! Dat klopt dus aardig met de naam. In deze omgeving werd vroeger goud gevonden. Daar zijn nog wat overblijfselen van te zien. Voor de rest verwijs is graag naar de foto's.

Death Valley in de ochtend
Rumpel beeldt uit: "Death Valley"

Dit is voor de kenners van Donkey Kong. Dat is een spelletje op de Nintendo64 Spelcomputer. Daarin moet de aap Donkey Kong in een bepaald level met een mijnwagonnetje de overkant halen. Dat kon ik mooi eens naspelen hier in Death Valley; Rumpel Kong!


Rumpel Kong
 

 

                   Dag 16; 9 oktober

Terug naar Los Angeles en de auto inleveren. Dan wordt het tijd voor sentimenten, ook bij een beertje zoals ik. Zeg nou zelf, welk beertje komt op zulke mooie en beroemde plekken op aarde. Dan ondertussen ook nog even trouwen. Als ik kon, dan moest ik nu een traantje van emotie wegflipperen uit één van mijn ooghoekjes. Dan ben ik ook nog ontroert door de vele reacties van al mijn fan's die tijdens de reis wat van zich hebben laten horen. Helaas komt deze reis tot zijn eind, al wil ik nog wel even door. Ik ben hier nog niet uitgekeken!

Eigenlijk zou de aftiteling nu moeten komen. Iedereen die heeft meegewerkt bij het tot stand komen van deze voor mij geweldige reis. Mijn shirt-sponsors, de begeleiding, AVIS en Jeep, United, alle hotelketens die we bezocht hebben, alle fast-food restaurants die we bezocht hebben en alle spontane Amerikanen die moesten lachen om wat ik aan het doen was.

Wat wel leuk is, is een kijkje achter de schermen lijkt me. Alleen kan ik natuurlijk niet door de wereld, al zou ik daar dapper genoeg voor zijn. Toch zijn er begeleiders nodig om mij op het goede pad te houden. Zij hebben met mij 3870 km door het Amerikaanse land gezeuld. Temperaturen van -2 tot 36 graden Celsius getrotseerd. Tegelijk hebben zij 1883 foto's gemaakt en de nodige $$$ uitgegeven. Hieronder een paar "Behind the Scene" foto's. Zij hebben het graag gedaan en hopen dat iedereen net zoveel plezier aan dit verslag heeft gehad als zij.

Begeleider 1, tijdens een make-up en kleding check
Begeleider 2, Actor into position, camera's rolling! En mijn VIP transport:  3.7L, V6 Jeep Commander

 

 

                   Dag 17; 10 oktober

Vroeg op voor de vlucht naar Amsterdam (via Washington) Zonder enige vertraging is deze reis ook weer voorspoedig verlopen. Overstappen in Washington was een eitje. Daar nog even de laatste Dollars opgemaakt.

 

 

                   Dag 18;11 oktober

Vroeg in de ochtend weer terug in Amsterdam. De douaniers op Schiphol stonden al klaar om onze extra koffer vol spullen uit de USA te bekijken, maar uiteindelijk hadden ze toch iets beters te toen. We mochten zo doorlopen. Nu maar teren op de mooie herinneringen.

Groeten,

Rumpel

 

© Rumpel 2007
Bijgewerkt op 12-okt-2007
FFB Webdisign: webmaster@rumpel.nl