Rumpel Tour 2010; Florida and Bahamas

Van 6 februari 2010 tot en met 19 februari 2010 is de Rumpel Tour 2010. Deze keer naar Florida en de Bahama's. Het tour schema ziet er als volgt uit:

Hieronder hoop ik verslag te doen van mijn belevenissen.
Voor het laatst heb ik mijn site bijgewerkt op donderdag 18 februari 2010 13:07

 

 

4 februari 2010, Almere
Zo, het feestje kan wat mij betreft beginnen. Deze beer is klaar voor zijn 2e Amerika avontuur.
Mijn koffertje is gepakt. Da's nog best lastig, want eigenlijk wilde ik al mijn kleren meenemen die ik heb. Maar mijn begeleiding vertikt het om een extra koffer te sjouwen. Nah, zeg...

Morgen ga ik mijn rugtasje nog even door om te kijken of mijn Wicky en Pooh koekjes nog helemaal vers zijn. Zo niet, dan peuzel ik alles dan maar vast op en vraag ik de chauffeur in het vliegtuig wel om een sappie en een koekie.

 

 

6 februari 2010, Schiphol
De taxi was mooi op tijd. Het is een beetje mistig. De eerste stress heeft deze relaxte beer alweer gehad. De kompjoeter van de KLM had ons mooi op heel verschillende stoelen gezet. Nou is dat met apekooien wel leuk, maar met een vluchie naar Atlanta niet. Dan wil ik toch echt naast Evelientje zitten om d'r flippertje vast te houden. Ik zat op stoel 23C en Evelientje op 38D. Alles vol! Dus ik naar de chauffeur. Die heb ik effe toegesproken. Toen mocht ik kiezen of ik in de cockpit wilde zitten of naast Evelientje. Toch maar bescheiden als ik ben voor het laatste gekozen. We zitten nu op stoel 38C en D van de N1200K. Een plaatje heb ik er al even bij geritseld.

 

6 februari 2010, Tampa
Deze wereldreizende beer is op bestemming. Dat heeft wel wat berepootjes in de aarde gehad. Gelukkig kon ik naast Evelientje zitten op de reis naar Atlanta, maar daar was dan ook alles mee gezegd! Het begon al op Schipshol. Gaat ik es een keertje vliegen, is het mistig. Maar één startbaan in gebruik, de Polderbaan van 15 minuten taxien. Da's nog niet zo erg, maar de chauffeur mocht pas een uur na de vertrektijd gaan fladderen.
Nou, dat uur haal je dus niet meer in op 8:45u vliegen. Ik heb nog effe geopperd om een duikvlucht en een looping te maken, maar dat mocht niet baten.

Mistig bij vertrek op Schiphol; 1 uur vertraging.


Gevolg was dat de overstap in Atlanta naar Tampa krapjes zou worden. Dat werd een rampje toen bleek dat de douanezaken meer dan een uur in beslag namen. Gevolg; onze koffer hadden we net in handen toen ons volgende vliegtuig vertrok.
Dat vond mijn reisbegeleiding niet zo fijn. 50% van de groep ging redelijk uit zijn dak, terwijl de andere helft van de groep kalm bleef en ging kijken naar een oplossing. We noemen geen namen....
We werden omgeboekt op een ander toestel, maar we moesten maar effe kijken of dat wel ging lukken. Pas 5 minuten voor vertrek was duidelijk dat er nog 5 plekken over waren. En wij stonden 6 en 7 op de lijst... Gelukkig waren er van de eerste 5 er 2 niet, dus wij konden echt als laatste mee op een vlucht 2,5 uur later.
Nu zat ik op stoel 36E en Evelientje op 42A. Deze keer hebben de de Delta-dames maar hartelijk bedankt. Gek, Een halve dag geleden waren we met die indeling hoogst beledigd. We passen ons snel aan...
Nou gauw m'n mandje in zodat de echte avonturen morgen kunnen beginnen.

Nr 2 en 3 op de stand by list. Mijn begeleiders.
Later zouden ze nog zakken naar plaats 6 en 7,
maar mochten toch mee op deze latere vlucht.

 

7 februari 2010, Tampa naar Orlando
Vanmorgen was ik al vroeg op. Er zou namelijk een Space Shuttle aan de andere kant van Florida gelanceerd worden. Dat wou ik even op TV zien. Je moet toch goed op de hoogte zijn van al die raket-zaken,  als je zelf ook zo'n ding wilt gaan kopen.
Vandaar dat ik ook alle folders oven Cape Canaveral aan het doornemen ben.
De lancering is trouwens niet doorgegaan, vanwege het weer. Laat ik het daar es effe over hebben. Altijd is het lekker weer in Florida, behalve.... NU! Het was vandaag eerst maar 9 graden. Heb ik weer...

Folder van Kennedey Space Center. Die ken ik nu wel uit mijn hoofd...


De huurauto heb ik ook even aan de tand kunnen voelen. Van Tampa naar Orlando gereden. Onderweg nog even gestopt bij Fantasy of Flight, een mooi luchtvaartmuseum, met veel luchtwaardige gebakkies.
Wat daar ook luchtwaardig was, was een witte reiger. Wie mij kent weet dat ik het niet zo op die beesten heb. Deze heb ik dan ook maar even weggejaagd... Ksssst, fort!

     

Mijn vervoer, een Nissan Murano 4x4.
Da's weer eens wat anders dan een MINI!
Als je goed kijkt, zie mij en Evelientje voor in zitten.

 

Gezien bij Fantasy of Flight... Nou, wat een fantasie!
Bij ons heb je die nutteloze reigers ook. Ksst, wegwezen joh!

 

8 februari 2010, Super Bowl
De 44ste editie van de Super Bowl is gewonnen door New Orleans Saints. Het team versloeg in Miami  de Indianapolis Colts met 31-17.
Ik dacht eerst nog effe dat het om een glaasje bowl ging, lekker met vruchies. Maar het was een potje vechten om een soort kokosnoot. De wedstrijd was hier in de buurt in Miami. Het leek wel of de WK finale werd gespeeld. Iedereen had het er over en het was stil op straat.
Vraag ik me dan weer af; al die celeberties die d'r bij waren, waarom zat ik niet op de tribune!?!?

 

8 februari 2010, Disney Magical Kingdom
Vandaag mijn Disney vrienden bezocht. Ik heb er maar een soort fotoverslagje van gemaakt.

It's Disney time!


Even bijkletsen met Mickey en Mini.
Op mijn vraag of ze soms gekloond zijn hoorde ik ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja en ja...


Twee zielen, één gedachte.
Bus, vliegtuig, monorail, alle soorten van vervoer heb ik al gehad in Disneyland. Maar met de rugzakmethode zie je toch het meest!..


Hoogtepunt van de dag was een meet and greet met Pooh. Ik moest even wachten en hij liep nog een keertje weg, naar de WC denk ik; dat maakt hem Winnie the Pee! Daarna effe met hem op de foto geweest. Toffe gast hoor die Pooh.

Me & Pooh!
 

     

De Disney parade

 

9 februari 2010, Disney's Epcot Center
Vandaag was zo'n dag waarvan ze zeiden dat die bijna niet voorkomt in Florida. Welnu, dus wel als ik er ben... Het regende vandaag pijpenstelen. De temperatuur was wel lekker, maar daardoor benauwd. Beetje jammer en daardoor geen spectaculaire foto-shoot van mij en Evelientje.
 

Ik en Evelientje bekijken het slechte weer vanuit het Japanse Sushi restaurant in Epcot.

Had ik jullie trouwens al de fanshirts van mijn Florida en Bahamas tour laten zien? Nee!?! Nou dat wordt dan hoog tijd. Dank zij meneer Jan uit België zijn de shirts vet cool geworden. De kwaliteit is ook prima! Hij heeft ze met Hamers of zoiets in elkaar getimmerd geloof ik....
Op de voorkant sta... IK! Met mijn surfboard en achterop staan al mijn bezoekdagen aan de plaatsen in Florida en de Bahamas.

 

Voorkantje en achterkantje van mijn fan-shirt

 

9 februari 2010, Beaker van de Muppets
Sinds een tijdje horen de Muppets ook bij Disney. Vandaag kwam ik een speciale, zeg maar gerust een rare, gast tegen; Beaker. Hij zei alleen maar iets van "biep, biep, biep".... Weet ik veel waar dat over ging!?!? Ik heb hem maar even gevraagd mee naar Nederland te komen. Onze Beaker specialist Maurice kan vast wel verstaan wat deze gast bedoeld te zeggen.

 

10 februari 2010, Sea World
Gelukkig was het vandaag weer mooi weer, alleen wel bere koud! Mijn vriend Shamu in Sea World opgezocht. Evelientje was natuurlijk ook mee.

Dan nog iets over een stunt die ik normaal nooit zou doen. Het water in. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik allergisch ben voor alles wat met water te maken heeft. Toch ben ik maar een keer in het diepe gedoken, zonder snorkeltje! Toch wel grappig die tropische vissies om me heen....
Ik moes wel effe me asem inhouwe en ik dacht bijna dat ik kieuwen kreeg daar onder water! Het wordt toch zeker niet mijn favoriete tijdverdrijf. Dat blijft apekooien!!

 

Ik en mijn superstunt onder water...!!!!

Dan nog wat plaatjes van de rest of de dag. Die lijken mee voor zich spreken.

 

11 februari 2010, Port Canaveral
Ahoy Maite! This buddy is ready to sail! En Evelientje natuurlijk ook. Vandaag zijn we aan boord gegaan van ons bootje, de Carnival Sensation, die ons naar de Bahamas moet brengen. Alles gezellig, maar nog steeds erg koud. In mijn hut zijn ze vergeten verwarming aan te leggen. Dat geldt overigens voor alle hutten volgens mij.
Wat vinden jullie van mijn sailors outfit!?! Prima hè!

Trossen los!

Nou is Port  Canaveral vlak bij Cape Canaveral, je weet wel, van die raketten en Space Shuttles. Rond 10:30 uur vanochtend werd daar een Atlas V raket gelanceerd. Heb ik maar mooi effe meegepakt!

Een echte raket!

 

12 februari 2010, Atlantische Oceaan 25`50.16N, 077`46.40W
Zo! Het dek is geschrobd en gezwabberd. Klusje van niks hoor. Zoooo groot is dit sloepie nou ook weer niet! Ondertussen heb ik de son uit de see sien sakke... Mooi plaatje hè!

Snif, snif, snif... D'r hangt hier een tropisch luchie!

 

12 februari 2010, Nassau, Bahamas
We zijn op de Bahamas aaangekomen. Het bootje achteruit ingeparkeerd in de  haven van Nassau en klaar is Kees. Na het schrobben van het dek was het de tijd voor de oefening met alles veiligheidsvoorschriften. Ik heb daar, als top matroos, effe mee geholpen. Iedereen moest naar de reddingsboten toe. Evelientje en ik hebben een persoonlijke reddingsboei toegewezen gekregen op dek 11.

Ik en Evelientje tijdens de reddingsoefening

Na de oefening alles onder controle. Het hele schip onder mijn hoede. Da's in vertrouwde flippers, nietwaar!?!

Matroos Rumpel, tot uw dienst!

Zo ziet mijn bootje, de Carnival Sensation er uit:

 

De Carnival Sensation. Bij het pijltje was mijn hut.
 

Het was aardig druk in Nassau met cruiseschepen.
v.l.n.r.: Oasis of the Seas, MSC Poesia, Disney Wonder en Carnival Sensation.

Gedurende de dag kon deze matroos ook nog even aan wal in Nassau, op de Bahamas. Nee... niet "in ieder stadje een schatje". Ik houd het naar op "met mijn schatje naar ieder stadje!"
In Nassau heb ik nog effe een kaartje gepost naar Nederland.

 

Kaartje posten op de Bahamas en gelijk effe checken of ie al weg is...!
 

Grappige tegenstellingen op dit eiland; zoek de tien verschillen...

Na al mijn inspanningen op en bij het schip wilde de kapitein mij wel eens even ontmoeten. Dat kon bij het Captains Diner. Daar heb ik, volledig in stijl gekleed, samen met Evelientje de flipper gedrukt met Kapitein Placido Tumminello. Hij was zeer vereerd mij te mogen ontmoeten. Tja.... dat hoor ik nou wel vaker!

V.l.n.r.: Evelientje, Kapitein Placido Tumminello en ik.
All dressed to impress!

 

12 februari 2010, Atlantische Oceaan 26`05.32N, 078`01.35W
Pirates in the Carrebian ! Wie dacht dat piraterij alleen in de buurt van Somalië voorkwam heeft het mooi mis. Vandaag is ook aan boord van een cruisschip een piraatje gesignaleerd. Het hele schip in handen krijgen was wat veel van het goede voor deze berooide zeeheld. Alleen reddingsboot nr. 20 is door hem geënterd. Toen bleek dat die leeg was heeft hij zijn piratenpakkie weer ingeleverd en is met het personeel van het schip gaan apakooien.

Pitate of the Carrebian!

Voor de thuisblijvers hieronder nog even een plaatje van de positie van het schip toen het "aangevallen" werd door het verschrikkelijke piraatje.

De positie van het schip om 19:04u Nederlandse tijd.

 

14 februari 2010, Port Canaveral
Vaste grond onder de flippers! Gelukkig wel zeg, na zonsondergang heeft dit piraatje danig over de reling gehangen! De wind viel wel mee, maar het bootje schommelde zo erg dat mijn zaagsel helmaal door elkaar ging. Normaal ben ik alleen misselijk als ik 24 Pooh-koekjes heb gegeten. *** BLUPS !*** Nu dus ook...

WELCOM TO:

14 februari 2010, Rumpel's Rocket Resort (voorheen Kennedy's Space Center)
De dollars zijn er zowat doorheen. Ik heb de hele toko daar in Cape Canaveral opgekocht. Van nu af aan heet Kennedy's Space Center Rumpel's Rocket Resort. Ik heb me helemaal op de ruimtevaart gestort.

Hoe en wat? Lees dat maar in mijn speciale PERSBERICHT (daar dus aanklikken....)
Gelezen? Daar kijken jullie van op hè! Meteen heb ik ook mijn restaurant "Milky Way" geopend op mijn resort. Als je de menukaart vast wilt bekijken, klik dan HIER.

Verder kan ik je nog wat plaatjes laten zien van mij, Buzz-Rumpel-Lightyear, op bezoek bij de NASA.


Waar ik wel heel trots op ben is dat ze vanmiddag gelijk mijn Rumpel's Rocket Resort logo op het Vehicle Assembly Building (VAB) hebben geschilderd. Je ziet hier drie plaatjes van voor, tijdens en na het schilderen.


Dit is één van de Space Shuttles die ik gekocht heb!
 

 

Helemaal alleen kan ik de toko niet runnen. Hier een paar leden van de staf van Rumpel's Rocket Resort.
 

 

Effe een capsuletje checken

Oh ja, deze jongen kwam ik ook nog tegen in het wild...
Ben toen maar eventjes heel stilletjes achteruit gelopen...

 

15 februari 2010, Miami Beach
Vandaag bijna de hele dag in de auto van Titusville naar Miami Beach. Niks aan, man! Geen raketten, geen schommelende boot. Saai hoor.
Om toch nog even op te scheppen hoe de boot heen en weer ging; De Disney Magic, ook een groot cruiseschip dat bij een (Disney)privé-eiland op de Bahamas lag, is zaterdag de 13e niet uitgevaren op weg naar Port Canaveral. Gevolg was dat een paar duizend passagiers een dag langer op hun schip zaten en dat duizenden nieuwe passagiers niet in Port Canaveral aan boord konden. De reden was de wind en de hoge golven! ...watjes daar bij Disney! Mijn goede vriend Kapitein Placido Tumminello durfde het wel aan. ...alleen hebben wij daardoor wel een beetje geel en groen gezien....
Meer over het niet varen van de Disney Magic kun je HIER lezen.

 

17 februari 2010, Miami Beach; Ladies Day!
Ja hoor, net als in 2007 is Rumpel één dag met zijn verkeerde been uit bed gestapt. Mokkend en morrend is hij wakker geworden. Waarom...?!? Daar hebben we geen boodschap aan. 't Zal wel weer iets met ijsjes of koekejs te maken hebben, die hij dan weer had moeten hebben of iets dergelijks. Wij gaan d'r niet meer op in. Sterker nog, Evelientje rules! Op naar Miami Beach voor wat zon. Met haar Gucci zonnebil op richting Beach!

Evelientje Rules on Miaimi South Beach
 

 

Zo begon het vanochtend met Rumpel; mokken en jengelen. Daarna chagrijnig...

 

17 februari 2010, Miami, Gator Park

 

Als laatste uitstapje zijn we naar het westen van Miami gereden, naar de Everglades. Hier heb ik met een flink lawaaierige Air-Boat over het water gescheurd. Dit allemaal opzoek naar Alligators. Nou, dat waren er vanwege het koude weer niet zo veel. Toch hebben we een flinke jongen gezien. Alle flippers binnenboord houden!!!!

Lekker scheef en scheuren maar in de Air-Boat!
 

Toch wel een flinke jonge!!!

 

18 februari 2010, Miami Beach
De Rumpel Tour 2010 zit er bijna op. De avonturen zijn beleefd. Jammer maar helaas... Ik hoop dat jullie ook een beetje mee hebben genoten van mijn fratsen.
Wat ik doe en beleef is natuurlijk grote onzin. Maar onzin heeft ook zin, want onweer is ook weer...
Probeer ieder dag even te lachen en neem het leven niet te zwaar. Wordt vooral niet te snel volwassen! Dat helpt bij mij in elk geval.

De koffers zijn gepakt. De terugreis kan beginnen.
Kom je mijn volgende reis ook weer volgen?

Mazzel,

 

© Rumpel 2010
Bijgewerkt op 18-feb-2010
FFB Webdisign: webmaster@rumpel.nl