Rumpel's bouwreis naar Mziki Agri Village in Zuid Afrika, 19 t/m 27 april 2008

Van 19 t/m 27 april ben ik in Zuid Afrika geweest. Ik heb daar meegeholpen om 3 huizen te bouwen, zeg maar gerust vrijstaande bungalows! Uiteraard kon ik met al mijn gereedschap, inzicht en aanwijzingen goed helpen bij de locale bouwers. Ik mag zeggen dat ik er dan ook veel vrienden bij heb gekregen. Hieronder een (foto)verslag.

 

                   Bouwen

Natuurlijk had ik al mijn gereedschap meegenomen! En dat kwam goed van pas. Ik werd ingedeeld bij de bouwploeg van Bonghiwi. Zij was de leidster van het huisje dat ik heb helpen bouwen. Ik mocht werken als een soort assistant chief super construction advisor. Een rol op mijn berenlijfje geschreven. Bonghiwi en ik konden het dan ook goed met elkaar vinden.
 

Ik en al mijn gereedschap!

Prima samenwerking! ...en wel alles precies uitmeten hè!

Uiteraard heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt op de bouwplaats!

...vrienden...

Op zekere avond heb ik nog een fijn treinreisje kunnen maken. Deze antieke stoomtrein uit 1929 op een heel smal spoortje wordt beschreven in het boek "Cry the beloved Country" van Alan Paton. Om te luisteren of de trein er al aankwam heb ik mijn padvindersvaardigheden uitgeprobeerd, met je luisterflippertje op de rails horen of er al wat aankomt!

Even luisteren... en mijn hulp als tweede stoker

Lekker roken door de kolen! Fuut, fuut, daar gaan we!

Natuurlijk is een bezoek aan Zuid Afrika niet compleet zonder een safari. Ook daar heb ik fijne nieuwe vrienden ontmoet. Wat dacht je van antiloopjes, zebra's en jawel, twee echte giraffes. D. Dap, de begeleider van de giraffes heb ik helaas niet gezien. Hij zal wel op de trap hebben gezeten...

Klaar voor de safari!
Hieronder een paar wilde beesten...


 

...zelfs hier werd ik even stil van...

Aan alles komt een eind. Dat betekend afscheid nemen. Als beer bleek ik in een week tijd veel nieuwe vrienden erbij te hebben. Met mijn goede adviezen heb ik mooi kunnen helpen bij het bouwen van 3 huisjes. Daar mag je beertechnisch gesproken wel een beetje trots op zijn.

Afsluitend een berewijs gezegde:

Don't cry because it is over.
Smile because it happenend!

...ik en Bonghiwi...

Met z'n allen in de kring...en...het eindresultaat: een huis!

Klaar voor vertrek, terug naar Nederland. Pfff, lekker wegdromen na al deze actie, tot het volgende avontuur!

 

© Rumpel 2007
Bijgewerkt op 01-jun-2008
FFB Webdisign: webmaster@rumpel.nl