Reizen, daar ben ik dol op. Ik heb inmiddels al heel wat landen gezien.

Create your own travel map

Rumpel has traveled to: Australia, Austria, Belgium, Cuba, Denmark, Dominican Republic, France, Germany, Greece, Guadeloupe, Italy, Luxembourg, Malaysia, Malta, Netherlands, Netherlands Antilles, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom, United States


Zo ben ik al geweest in: België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Dominicaanse Republiek, Cuba, Maleisië, Australië, Griekenland, Turkije, de USA, Sint Maarten, Saint Barthélemy, Curacao en Malta. Daar maak ik natuurlijk ook van alles mee. Hieronder vertel ik je een paar van mijn belevenissen.

              29 februari 2008 Of ik mee ging naar de witte bergen...!?!

Of ik mee ging naar de witte bergen...!?! Nou! Ik als enthousiaste wintersporter zag dat wel zitten. Ik zag me al met mijn snowboard de hellingen van een paar mooi witte bergen afroetsjen. Jippiiiiiiii, op mij kunnen jullie rekenen.
Of ik dan 29 februari klaar wilde staan. Toen had er al een lampje moeten gaan branden... 29 februari, dat kan helemaal niet! Die maand houdt volgens mij altijd op bij 28 februari. Of heb ik het nou mis? Schrikkeljaar zeg je? Nou ik ben nergens bang voor en schrik ook niet zo gauw, dus daar doe ik niet aan.
Al goed, mijn snowboard in de hand, mijn blauwe rugzakje om, deze beer was er klaar voor. Fijn een plekje in de Mini gezocht en daar gingen we.
Normaal gesproken begin ik halverwege de rit wel te zeuren over de lange duur van de reis, of dat ik mot plassen, of dat ik een Wicky wil. Maar deze keer was het anders...
Ik vond het al zo gek dat ik nog geen last van mijn luisterflippers had gehad vanwege het stijgen en dalen in de bergen. Ook had ik nog geen haarspeldbocht gezien... Toch werd er na net een uurtje rijden al gezongen: "We zijn er bijna - we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!"
Huh, hoe kon dat nou!???!!!? Dit ging mijn berenpet te boven. Ik keek eens goed om mij heen, tja, ik zag wel "De Witte Bergen". Maar dat waren geen heuvels of echte bergen, laat staan met sneeuw erop. De Witte Bergen bleek een vakantiepark te zijn van Landal. Allemaal leuke, kleine huisjes om te huren in IJhorst, vlak bij de Wijk en Hoogeveen...
De enige witte bergen die ik dat weekend gezien heb zijn die op een plaatje aan de muur van ons huisje. Ik was er mooi ingetrapt...
Wat weer wel leuk was om te ontdekken was dat bij dit park de Witte Bergen in de buurt een ooievaarstation is. Dit is volgens mij een soort pleisterplaats voor vermoeide bezorgers van puppiemensjes. Ik heb er veel in de rondte zien fladderen. Daar kunnen de reigers nog een voorbeeld aan nemen. Ooievaars doen tenminste iets nuttigs in de logistiek. Reigers daar en tegen... reigers, daar hebbie niks aan.
Op de foto's hieronder kun je zien hoe het er allemaal uitzag.
 

Zo had ik me het voorgesteld:
mooie witte bergen om met m'n snowboard
van af te kunnen
Dit bleek het te zijn... een fotolijstje met bergen...
De Witte Bergen... Da's dus een park
met vakantiehuisjes...
Bezorgers van mensenpupies bij
ooievaarsopvang "De Lokkerij" in de Wijk.

 

 

              Februari 2008 effe voor zake naar Malta!

Dit was onze hotelkamer.... een deeltje althans! Toffe flatscreen... Bere groot!
De roomservice was goed. Om 3 uur 's nachts
gewoon een Wicky bestellen!
Minibar, handig met een trappetje
Het sanitair. Knappe snuiter in de spiegel hè! Even bijkleuren in een Maltees ochtendzonnetje.
Let op de jacuzzi op de achtergrond...


Maandagochtend heen, dinsdagmiddag alweer terug. `t Was wat kort, maar ik ben toch echt even naar Malta geweest. Voor zake! Omdat het maar één nachtje slapen was, vond ik dat er op het hotel niet beknibbeld mocht worden. Dat werd dus de Heavenly Penthouse-suite in het Radisson SAS hotel op de 10e etage. Kost maar € 512,- per nacht...Het meisje mocht ook mee, dus Evelientje en ik hebben even heerlijk kunnen genieten van een voetbalveldgroot balkon op de 10e verdieping met een lekker Maltees zonnetje. Verder heb ik de flastcreen effe uitgetest, de minibar (voor mij als beertje de maxibar...) geplunderd en het sanitair geïnspecteerd. Dat was overigens wel een inspectie zonder water, want daar hou ik niet zo van zoals jullie weten!
Wat mij betreft alles toppie hier en kan de reis voor een vervolgbezoekje geboekt worden.
 

 

 

                   April 2007 Boottochtje vanuit Manavgat, Turkije
 

Met Evelientje heb ik een romantisch boottochtje gemaakt in Turkije. Maar ja, als beertje ben je soms te klein om over de reling te kijken. Dan moet je dus voor slimmere oplossingen zorgen. Ik ben letterlijk niet voor één gat te vangen en had een prima oplossing om de reis lekker te volgen. Zie jij ook wat ik had bedacht? Klik maar op de foto, dan wordt alles duidelijk.

 

 

 

Oktober 2005 bezoek aan een van de 7 wereldwonderen.

In oktober ben ik naar Bodrum gegaan in Turkijke. Daar is het Mausoleum van koning Mausollos te vinden. Dit mausoleum was een grafmonument voor koning Mausollos. Koning Mausollos was de koning van Caria, een deel van wat nu Turkije is. Hij liet dit grafmonument voor zichzelf bouwen ongeveer 2500 jaar geleden. Maar toen hij stierf was het nog niet klaar! Het was pas 4 jaar later klaar.
Bovenop het Mausoleum stond op 43 meter hoogte een gigantisch groot standbeeld van de koning en de koningin in een strijdwagen.
Later is heel het bouwwerk door een aardbeving verwoest.  

Veel landen pretenderen dat ze het 8e wereldwonder in huis hebben. Frankrijk roemt zijn Eiffeltoren, NewYork heeft zijn Vrijheidsbeeld, China wijst naar zijn Chinese Muur en Nederland benoemd het Koninklijk Paleis op de Dam als 8e wereldwonder. Maar de echte wereldwonderen waren te vinden in en rondom de Middellandse Zee. Gebouwen en monumenten die eeuwen lang de trots uitstraalden van de volkeren uit de Oudheid, kunstwerken die de kroon vormden op het werk van kunstenaars en wetenschappers van die tijd.
En zeg nou zelf... als we een achtste wereldwonder moeten benoemen, dan ben ik dat toch zeker zelf! Rumpel, het wereldwonder, klinkt goed toch!?!


Zo moet het mausoleum er uit gezien hebben voor het door een aardbeving verwoest werd.


Het achtste wereldwonder bij nummer vijf op bezoek!


Dit zijn de 7 (of 8) wereldwonderen:
1) De Egyptische Piramiden in Gizeh (Egypte)
2) De Hangende Tuinen van Babylon (Syrië)
3) De Tempel van Artemis te Efese (Turkije)
4) Het Beeld van Zeus in Olympia (Griekenland)
5) Het Mausoleum van Halicarnassus (Turkije)
6) De Kolos van Rhodos (Griekenland)
7) De Vuurtoren van Alexandrië (Egypte)
8) Rumpel de geweldige (Nederland)


.
Overzicht van de grafkelder.
 

 

Oktober 2005 overtocht per boot van Griekenland (Kos) naar Turkije (Bodrum)


Hier zit ik met Evelientje op een soort van Titanic, ergens tussen Griekenland en Turkije. Net als Leonardo di Cabrio (Caprio hahaha...) in de film Titanic heb ik met m'n neusje in de wind voorop het dek gestaan. Een mazzel hadden wij; met 28 graden buitentemperatuur was er geen ijsberg te zien om op vast te lopen...
 

 

Hier zie je me met me duikuitrusting. Dat was toen ik op vakantie was op de Dominicaanse Republiek. Lekker land is dat trouwens zeg. Tropisch warm??? Mooi niet. De meeste tijd heb ik op de hotelkamer gezete, met airconditioning maximaal 15 graden. BRRRR, dat was dus echt bibbere op een tropisch eiland. Ik ben toch zeker geen ijsbeer!

  


Hier zie je mij met m'n rugzak. Ik heb hem gekrege om naar school te gaan... Maar ja, ik weet alles al! Naar school hoeft van mij dus niet meer. Dus gebruik ik hem voor als we een dagje weggaan. Dan kan er mooi een pakje sjokolade in! Daar ben ik dol op!
 

 

Wij zijn echte buitenberen. We hebbe onze eigen tent. Niks mis mee dachten wij zo. Alleen komt het op de camping nog wel eens voor dat iemand zijn nek verrekt om goed te beseffen wat-ie ziet. Een meisje op d'r steppie reed zowat de Moezel in toe we in Frankrijk op de camping stonden!

 

 

Met je billen in de sneeuw op 3571 meter hoogte! Doe mij dat maar eens na. Hier zit ik boven op de Jungfraujoch, een hoge berg in de Zwitserse Alpen. Mooi koud hoor! En waaien dat het er deed, brrrrr. Als je meer wilt weten over die hoge berg, moet je maar een kijken op www.jungfraubahn.ch. Daar is alles te vinden.
 

 

Frisse lucht, mooie omgeving, lekker wandelen, dat is waar Evelientje en ikke van houden. Daar worden we erg romantisch van. Hier zitten we tijdens een rustpauze te zoenen boven op een berg bij Kleine Scheidegg in Zwitserland. Die mevrouw op de achtergrond tuimelde zowat het ravijn in, zo verbaast was ze om twee zoenende beren te zie. Pffff, wat is daar nou gek aan....?!?

 

 

Ik maak ook overal vrienden! Deze toffe kangaroe kwam ik tegen tijdens mijn trip naar Australië. Hij wou graag even met me op de foto. Hierna heb ik fijn een half uurtje in z'n buidel mee mogen hoppen.
Na dat half uur was ik wel een beetje misselijk...
 

 

 

Ooit wel eens in een kabelbaan gezeten? Ik wel. Evelientje vond het maar eng, al dat geschommel. Maar ik niet hoor. Ik ben wel wat gewend in de ballon, dus zo'n kooitje aan een touwtje vind ik best geinig. Deze mooie kabelbaan is te vinden in Wengen in Zwitserland.
 

© Rumpel 2006
Bijgewerkt op 06-feb-2011
FFB Webdisign: webmaster@rumpel.nl