Ballonvaren en vliegen zijn favoriete bezigheden van mij. Ik heb al heel wat ballonvaarten gemaakt. Welke beer kan dat nou zeggen! Ook heb ik al vaak in zo'n grote vliegende sigaar gezeten, op weg naar mijn vakantiebestemming.

maart 2007 Reisje Turkije

Of ik mee wilde naar Turkije! Daar had ik natuurlijk wel oren naar. "Of ik dan ook eerste klas kon vliegen?", vroeg ik. Nou dat viel tegen... ik moest met Evelientje maar gewoon tussen de toeristen plaatsnemen in een ordinair vliegtuig. Da's dus niks voor mij dacht ik. Daarom ben ik naar Beverwijk gegaan, naar de Zwarte Markt en heb daar net zo lang gezocht tot ik een geschikt kleedje vond dat tevens als vliegend tapijt door kon gaan. Aan de verkoper heb ik gevraagd of hij em effe wilde starten, zodat ik kon proefvliegen. Dat ging allemaal goed! Thuis aangekomen heb ik met Evelientje nog wat door de tuin gevlogen en vervolgens zijn we lekker op vakantie naar Turkije gegaan. Had ik weer effe slim opgelost hè!
 

 

September 2006 Helikoptervlucht, Dominicaanse Republiek


Naar de Dominicaanse Republiek was ik al eens geweest. Deze keer wilde ik het effe anders aanpakken. Het leek me wel leuk om eens dit land van bovenaf te bekijken. Daarvoor heb ik effe een helikopter geregeld. Vanaf de heliport in Playa Dorada bij Puerto Plata heb ik een mooi vluchtje gemaakt! Echt weer wat voor mij dacht ik zo!
 

 

10 - 12 juni 2005 Vlucht naar Stauning, Denemarken

Voor de vlucht even kijken of er genoeg benzine in de vleugel zit.
 

Knap ventilatortje hoor! Handig voor als het warm is...

Tjonge jonge wat een boel metertjes.
 

Effe kjken,... check, check, check en check.
Alles lijkt me wel OK!.
 

Zal ik even navigeren? Volgens mij moeten we hier rechtdoor...
 

Dit is volgens mij Legoland... Oh nee, Helgoland, nou ja wat scheelt het!?!

 

Ik durf het bijna niet te vragen, maar eh... mag ik even...?!?

 

Van 10 tot 12 juni 2005 heb ik een bezoekje gebracht aan Denemarken. Geheel in stijl ben ik natuurlijk met een privé-vliegtuig aangekomen. De reis was naar Stauning, ongeveer halverwege Denemarken aan de westkust. Na 3,5 uur pruttelen was ik er. Fijn het hele weekend andere vliegtuigjes bekeken en toen weer terug. Lekker decadent weekendje hè! Echt iets voor mij dacht ik zo!
 

 

Vliegen en varen (in een ballon) vind ik echt super. Samen met Evelientje zit ik hier naar de zonsopgang te kijken vanuit een Boeing 767. Ik kwam toen terug van mijn welverdiende vakantie op de Dominicaanse Republiek (daar waar het zo koud was weet je nog...). De stjoewardes heeft ons netjes Ranja gebracht en chips. Dus we hadde het reuze naar ons zin. Helaas is de chauffeur weer lager gaan vliegen en uiteindelijk geland op Schiphol. Einde van alle pret!

 

In juni 2004 ben ik naar Australië geweest. Aan boord van de Jumbo kon ik mooi met een Nintendo spelkompjoeter spelen. Ik had net een hoogste score toe de chauffeur wilde gaan landen. Ik heb de ober toe gevraagd of ze nog een rondje konden vliegen. Dat hebben ze mooi gedaan. Super maatschappij hoor, Malaysian.
 

  


Ballonvaren vind ik SUPER! Ik heb inmiddels al heel wat vaartjes gemaakt. Hier zie je me in een ballon boven Frankrijk. Ook inspecteer ik de quick-releaselijn nog even voor de start. Last van hoogtevrees heb ik niet.
 

© Rumpel 2006
Bijgewerkt op 10-jun-2007
FFB Webdisign: webmaster@rumpel.nl