In oktober 2007 ben ik met Evelientje in Las Vegas in de USA officieel getrouwd. Al jaren waren we samen, maar toen vond ik het een geschikt moment om haar ten huwelijk te vragen. Hieronder een uitgebreid verslag van de gebeurtenissen die daarop volgden. Ons huwelijk heeft inmiddels al menigeen versteld doen staan.

               7 oktober 2007 Onze trouwdag

In Las Vegas stikt het van de trouwkapelletjes. Eén van de bekendste, is die tegenover het bekende downtown Las Vegas sign, de Las Vegas Garden of Love Wedding Chappel. Daar zijn we voor onze trouwerij naar toe gegaan. Na de plechtigheid hebben nog een ommetje in de buurt gemaakt. Als vervoer hebben we daarvoor een witte Hummer limo uitgekozen.
 

   
   
   

   

 

               Boterbriefje

Ben je getrouwd in het buitenland en woon je in Nederland dan dien je je huwelijk te laten registreren in de gemeente waar je bent ingeschreven. Hiervoor moet je de originele buitenlandse akte overleggen. Dat hebben wij gedaan, met als resultaat een Nederlands boterbriefje... Nou is alles hier in Nederland ook voor het echie geregeld!
 

 
Ons boterbriefje!  

   

 

               Trouwfoto's

Bij een huwelijk horen natuurlijk ook trouwfoto's. Die hebben we laten maken bij kasteel Groeneveld in Baarn. Dit is een prachtig romantische omgeving, waar Evelientje en ik ons prima thuis voelden. We waren er namelijk al eens geweest... Op 10 mei 1996 om precies te zijn. Toen werden hier ook de trouwfoto's van onze begeleiders gemaakt. Toevallig hè, dat wij hier nou ook onze foto's hebben laten maken! Speciale aandacht natuurlijk voor Evelientje, die een prachtige trouwjurk aan heeft. De jurk is ontworpen door Valentino, juist ja, dat is tevens de ontwerper van de trouwjurk van Máxima!
 

   
   
   
   
   
   

   

 

               2 december 2007 De uitnodiging voor de officiële receptie

Inmiddels zijn de uitnodigingen de deur uit. Mocht je dit voor 2 december lezen en heb je geen uitnodiging ontvangen? Mail me dan effe om te melden dat je ook een gezellig drankje komt halen met een koekje erbij! Ik zal je dan de details over de receptie geven.

Als je niet op de receptie komt, of bent geweest, maar ons toch wilt feliciteren, dan hebben wij daarvoor misschien een leuk idee dat je aanspreekt. Namelijk: onze soortgenoten in het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het Berenbos, een semi-natuurlijk verblijf van twee hectare groot, is speciaal ingericht voor de beren en hun bezoekers. Alertis ontwikkelde een methode van opvang en behandeling die misbruikte beren hun gezondheid en levenslust teruggeeft. De huidige 10 Berenbosbewoners zijn afkomstig uit o.a. Turkije, Bosnië, Duitsland en Rusland. Deze 10 beren zijn het levende bewijs van het succes van deze aanpak. Een aanpak die ook internationale erkenning geniet.

Een donatie aan Alertis, als felicitatie voor ons huwelijk zouden Evelientje en ik zeer op prijs stellen. Daarvoor kun je HIER klikken om een donatieformulier te downloaden. Daarop staan alle details over Alertis. Mede namens onze vrienden in Rhenen alvast bedankt!

   

 

               De receptie

Vandaag, 2 december 2007, was het zo ver. De dag van de receptie van ons huwelijk. Evelientje en ik hadden ons al vroeg netjes aangekleed. De gastenlijst werd met de ceremoniemeester doorgenomen. Niets was over het hoofd gezien, alles was klaar voor een echte BEREN-receptie. Later op de dag zou een mannetje of 20 de feestzaal bezetten. De ballonnen binnen- en buitenshuis gaven aan dat dit niet zomaar een feestje was... nee, dit was ONZE receptie!
 

Portret van het bruidspaar, gemaakt door fotograaf Wido, net als de meeste andere foto's deze dag

 

De gasten werden welkom geheten met Jip en Janneke bubbelsap. Keuze uit de smaak aardbei of appel. Al gauw werd daarna de enorme bruidstaat aangesneden door mij in het persoontje. Dan heb je tenminste grote stukken als ik het zelf doe...!

Na de koffie werd het tijd voor de borrel met natuurlijk beren-zoutjes erbij.

De stemming kwam er goed in, zeker toen Knut samen met zijn begeleiders een tranentrekkend ABC ten gehore wist te brengen. Wat bleek, Evelientje was jarenlang de onbeantwoorde liefde van Knut... Manmoedig heeft Knut zich over deze situatie heen gezet en berendapper feliciteerde hij ons met ons huwelijk. Gouwe peer, die Knut!

Hierna werd het tijd de inwendige beer te versterken en de menu kaart werd gepresenteerd. In grote lijnen kwam dit (niet Sonja Bakker-Proof menu) neer op patat met appelmoes en een Berenhap met pindasaus. Kortom smullen dus.

Smullen werd het ook nog bij het aanbreken van het toetjes buffet, een pudding potpourri. De koffie die daarop volgde werd gesierd met berenchocolaatjes.

Een aantal van de gasten konden het niet laten om toch een cadeautje voor ons mee te nemen. Het Berenbos in Rhenen heeft ook een paar aardige donaties gekregen (dat kan trouwens nog steeds hoor!). Zo kregen wij een hele fijne fles Winnie de Pooh champagne, natuurlijk een klein peper- en zout stelletje en een ooievaartje met een klein beertje aan zijn snavel... was dat nou een hint!?!?

Al met al is iedereen voldaan naar huis gegaan, alles was gladjes verlopen...of... nou ja, dat M nou net vandaag door een stoel moest zakken was wel grappig. Gelukkig vielen de verwondingen mee. De stoel was er erger aan toe!

Misschien denk je wel, nadat je dit gelezen hebt, die beren en begeleiders zijn rijp voor psychiater of psycholoog. Dat mag. Maar bedenk dan ook dat bijna 20 man zich een middag thuis heeft gevoeld in deze berenwereld. Mijn bescheiden berenmening is dat jullie mensen moeten oppassen niet te snel volwassen te worden. Blijf je fantasie trouw en spring eens uit de band. Dat houd je jong, in elk geval van geest.

Rumpel & Evelientje

 

De taart met ons er op!
 
Aansnijden door de bruidegom, grote stukken!
 
Klaar voor ontvangst van de felicitaties
 
Evelientje op haar best
 
Bijpraten met Knut uit Harderwijk
 
Patat met appelmoes en... een Berenhap!
 
Berenchocolaatje bij de koffie
 
Pudding potpourri
 
Klik op het receptieboek hiernaast om de reacties hierin te lezen.

   

 

© Rumpel 2007
Bijgewerkt op 04-feb-2010
FFB Webdisign: webmaster@rumpel.nl